Een dakkapel plaatsen

14 juni 2017
 Categorieën: Ramen, Blog


Indien je in een huis woont, kan de situatie ontstaan dat je een extra kamer nodig hebt. Dat kan door een gezinsuitbreiding of om een extra werkkamer te creëren. Wanneer het huis, waarin u woont een schuin dak heeft, kunt u een dakkapel plaatsen. Het plaatsen is niet goedkoop. De prijs wordt onder andere bepaald door de grootte en de materiaalsoort. Ook de constructie is van grote invloed op de prijs.


De constructie 

Op de eerste plaats moet je nagaan wat de grootte van de dakkapel kan zijn. Hoe groter hoe duurder. Bij een groot dakkapel wordt er meer materiaal gebruikt dan bij een kleinere. Ook de werkzaamheden, om het te plaatsen, duren bij een groter langer. 


Materiaalsoort

Je moet je afvragen waarvan je een dakkapel wilt laten maken. Een kunststof dakkapel is duurder dan een houten. Een houten heeft het nadeel dat het om de paar jaar geschilderd moet worden. Omdat het vaak hoog op een schuin dak staat, zal er een schilder moeten komen. Dat is zeker geen goedkoop karwei. 


De ramen

U kunt zich de vraag stellen of de ramen open moeten kunnen of dat vaste ramen gebruikt kunnen worden. Vaste ramen zijn veel goedkoper dan ramen die open kunnen. Toch is het belangrijk dat er minimaal een raam open kan. U zal tijdens warme zomerdagen de ruimte moeten kunnen beluchten. Ook het aantal ramen dat u wilt gebruiken is belangrijk. Bij openslaande ramen worden scharnieren en sluitingen gebruikt. Openslaande ramen afhangen moet door een vakman gebeuren.


Opbouwen

U kunt voor het plaatsen van een dakkapel een aannemer in de arm nemen. Laat eerst door meerdere aannemers een offerte maken. U kunt misschien zelf de ruimte in het dak vrij maken. Indien u dat niet wilt of durft, moet u dat zeker laten doen. Een aannemer heeft ongeveer drie tot vier dagen nodig om een dakkapel te plaatsen. Daarbij wordt ook de afwerking meegerekend. Indien u de verschillende prijsopgaven binnen heeft, kunt u ze met elkaar vergelijken. Neem die aannemer waarbij u goed vertrouwen heeft. Voordat hij aan zijn werkzaamheden kan beginnen moet u samen de offerte doornemen en eventuele aanpassingen op de offerte aanbrengen. Daarna moet de offerte door beiden ondertekend worden.


Prefab

U zou ook kunnen kiezen voor een prefab dakkapel. Deze wordt in de werkplaats kant en klaar gemaakt en in een keer met een kraan op het dak geplaatst. Een aannemer zal ongeveer een dag nodig hebben om het geheel af te werken.  Voordat u besluit wat en hoe u een dakkapel geplaatst wilt hebben, is een goede voorbereiding zeer belangrijk. Laat u vooral eerst goed voorlichten door meerdere aannemers en hak dan zelf de knoop door. U moet niet alleen naar de prijs kijken maar naar het totaal plaatje.

Benieuwd naar een bedrijf dat een ruime keus aan onder andere prefab dakkapellen biedt? Kijk dan op de site van Polystyle te Breda, Noord-Brabant.


Delen